Kristine Haugland

Meny

Nytt

Sesongslutt

Jeg har vært på flere turneer i høst. Det har vært travelt til tider, men reising er en side ved jobben jeg liker godt. Visste du at vestlandet har et flytende bibliotek? At utsikten fra Hamsuns hjemsted er den vakreste (!) eller at man kan få Møsbrømm i Fauske?

Jeg har vært i Nordland med DRIV (om Knut Hamsun), i Rogaland med Gikk Moe på di, tro? (om Jørgen Moe) og i Sogn og Fjordane med en jubileumsforestilling på Bokbåten Epos. Mange flotte steder og ulike opplevelser. Kommentaren jeg husker best er: «Er du Klovnen Knut?» Det var ei lita jente i Flåm som spurte og det fikk meg til å lure på om jeg hadde tatt for mye sminke på. Egentlig sier det vel mest om hva hun husket fra sistgang båten hadde vært i bygda.

Nå er det sesongslutt og tid for å gjøre opp regnskap. På alle måter. Jeg er inne i et fruktbart samarbeid med to andre fortellere, Øfst og Vestre, og sammen har vi det vi kaller LABO. Les om oss på scenefortelling.no. Vi jobber på Linderud skole som fortellere og bruker pengene på å hente inn folk vi vil jobbe med. Denne høsten har vi særlig jobba med sanger og vokalcoach Ruth Wilhelmine Meyer. Gjennom flere år har hun hjulpet oss til å bruke stemmen. Jeg husker vi brukte hele det første året å å stå og bevege oss stemme-hensiktsmessig og vi terper fremdeles på de samme teknikker. Hun utfordrer oss på mange plan og nå jobber vi med et bestemt materiale. Folk sier ofte at fortelling er som musikk og vi tester hvorfor og hvordan og tvinger oss selv til å tenke nytt.

Men nå er det tid for en pause til det nye året. Jeg ønsker alle kolleger og samarbeidsparter, og all verden, en riktig god jul.