Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/kristjhu/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-box-paulund/paulund-facebook-like-box.php on line 26
Øfsti/ Vestre/ Felland/ Sundal/ Haugland - Forteller Kristine Haugland

Kristine Haugland

Meny

Prosjekter

Øfsti/ Vestre/ Felland/ Sundal/ Haugland

Vi er et arbeidsfellesskap bestående av nå fem scenefortellere, som utforsker egen kunstneriske praksis. I tillegg produserer vi forestillinger, reiser på skoleturneer, og er faste hus-fortellere på Deichmanske bibliotek sin hovefilial i Bjørvika.

Grunnideen vår er å utvikle den enkeltes stil, repertoar og uttrykk gjennom å lære av andre kunstnere og gjennom å arbeide sammen ukentlig. Vi har definert fire områder for utvikling: stemme, kropp, rytme og tekst. Siden 2010 har vi særlig jobbet med vokalkunstner Ruth Wilhelmine Meyer, danserne Guro Anna Wyller og Karen Høibakk Mikalsen, og dramatiker/regissør Toril Solvang.

Sammen har vi produksjonene Kort fortalt – klassikere, Kort fortalt – norske klassikere, Kort fortalt – feministiske klassikere (premiere 2020), Voluspå, Undertrykk – tar du imot når jeg faller, Smørbukkene, Avtrykk 1-3, og Kong Kødd. Vi fikk i 2014 støtte fra Norsk Kulturråd til prosjektet Brytninger; logikk, mening og forrykning, et forprosjekt om utvikling av nye scenekunstformer. I 2020 fikk vi igjen støtte til å skrive om arbeidet vårt, og er i gang med en essaysamling med Hedda Fredly som redaktør.

Følg gjerne vår blogg der vi lufter tanker og deler av vår praksis og ting vi har på hjertet. Se www.scenefortelling.no .

Vil du se bilder og lese mer om arbeidet vårt, finner du ØVH her: http://ofstivestrehaugland.no/