Høsten 2019 er en spennende en. I tillegg til å turnere med fortellerforestillinger i Rogaland (Gikk Moe på do, tro?) og Oppland (Store for små/Kort fortalt), debuterer jeg med barnebok!
I juni i fjor var jeg med og lage Langt, langt borte på Brageteatret. Vi har adaptert manuset og nå har boka Tiril, langt, langt borte blitt til. For meg som stort sett leverer immatriell kunst og kultur synes det er fint og rart å ta i det jeg har laget. Gå til butikken, eller Figenschou forlag for mer.
Høsten 2018 er godt i gang
I høst turnerer jeg i barnehager for første gang på lenge. Og det med Brageteatret! Ikke dårlig! I juni hadde vi urpremiere med Langt, langt borte som er skrevet av Oda Rador og meg selv. Oda hadde også regi, Antti Bjørn scenografi og kostymer, og Joseph Angyal musikk. Sjekk oss ut!
https://www.brageteatret.no/forestilling/langt-langt-borte/
Takk for det gamle og Hei! til 2018
Som vanlig går jeg rolig igang med det nye året. Jeg legger bort noe og gjør meg klar for nye prosjekter. Noen turneer og partnerskap ruller og går, og denne våren skal jeg ha ikke mindre en tre urpremierer; med UPOLERT, Jenta som ville redde bøkene og en Kittelsenforestilling.
Gikk Moe på do, tro? går sin gang. Dette er et litteraturformidlingsprosjekt som ble laget til Jørgen Moe-jubileet av Aimi Wallumrød. Jeg er leid inn som vikar for henne og turnerer Rogaland sammen med fiolinist Ingvild Græsvold. Jeg forteller biografisk materiale og forteller eventyr.
UPOLERT er kjøpt inn av DKS Oslo og vi skal ha forestillinger på Sentralen i Oslo. UPOLERT er et prosjekt med norsk-afghanere som forteller fortellinger fra eget liv om flukt, utenforskap og kulturmøter. Denne gangen skal vi lage en forestillinger med nytt format og jeg skal også være med på scenen!
Jenta som ville redde bøkene er en vakker barnebok av Klaus Hagerup og Lise Aito. Litteraturhuset i Oslo har bestilt en forestilling der Marianne Sundal (forteller), Sofie Mortvedt (musiker) og jeg skal formidle dette verket. Premiere 23.april i storsalen der.
Smørbukkene er en kul fusjon av fortellerkunst, sang og teater. Øfsti/Vestre/Haugland er en trio som har laget mye nytt og flytta mange grenser innen sjangeren. Smørbukkene er et eksempel på dette og vi turnerer Oslo DKS i ukesvis i 2017/18. ofstivestrehaugland.no.
Store for små er en annen forestilling som turnerer og selger godt. Dette er klassisk fortellerkunst over adapsjoner av klassiske litterære verk. Vi har bearbeidet og leverer barneversjonen av Greven av Monte Cristo, Hamlet (eller Helmet som en kid sa) og Animal Farm. Konseptet gjennomføres på en slik måte at elevene også gjenforteller.
Kittelsen-prosjekt på Brageteatret: Sist men ikke minst gleder jeg meg til å få jobbe med dramaturg Oda Rador og Brageteatret. Vi skal sammen med teatrets musiker lage en forestilling for de eldste barna i barnehage fra Kittelsens univers. Kommer på en festival nær deg!
2017
Våren 2017 starter sakte og forsiktig for meg. Det er godt etter en knallhard høst med tett turneprogram. Likevel skal mye skje denne våren også.
Øfsti/Vestre/Haugland sparker igang Voluspå-prosjektet. Vi har fått kr 100 000,- av Norsk Kulturråd til et forprosjekt der vi skal dykke inn i teksten og lyden av materialet, i tillegg til at vi har flere samarbeidspartnere også her. Følg med på http://scenefortelling.no/ og http://ofstivestrehaugland.no/.
UPOLERT går sin gang og vi er så stolte og glade fordi fortellerne begynner å få selvstendige oppdrag. Mange er interessert i historier om å være innvandrer, livet i Afghanistan og flukten til Europa. Følg oss på https://www.facebook.com/upolert/?fref=ts.
Ellers skal jeg turnere i Oslo DKS med Smørbukkene. Det er et slags hybridprosjekt der vi forteller, synger og spiller evetnyret. Veldig gøy å gjøre! For meg som i alle år har hatt så mange soloprosjekter, er det interessant å merke forskjellen på solo- og ensembleprosjekter. Hm tror jeg må begå et blogginnlegg på http://scenefortelling.no/. Digg med gruppe. http://www.dks.osloskolen.no/produksjon/1003578
Apropos gruppe: Jeg har begynt i et kult kor! Koret, med Ingebjørg Westgård. Hold av 8. juni hvis du er i nærheten av Oslo. Det blir Carmina Burana med synthpopbandet PowPow og en tøff solist. Det er jo ikke helt jobb dette, da, men jeg syns jeg ville nevne det. Jeg lærer jo mye om stemme og musikk. Plukker opp fagtermer og litt snacks som nok preger eller inspirerer arbeidet mitt.
Også skal jeg til Rogaland igjen, med Gikk Moe på do, tro? Det er et prosjekt der vi forteller eventyr, biografisk materale om Jørgen Moe og spiller folketoner. Et tidvis interaktivt program for småskolen, laget av forteller/lærer Aimi Wallumrød og fiolinist Ingvild Græsvold. Veldig fint å få jobbe med dette også! Denne har vært på turne i mange år: http://rogaland.ksys.no/produksjon/34618
Jeg må nevne Abbi Patrix også. Skal til Paris mog jobbe med han og to til. Vi er en gruppe europeiske fortellere som jobber sammen i en uke hvert år. I år skal vi jobbe samme to ganger, da vi i mindre grupper drar til Monieur Patrix og jobber med det samme materialet, et undereventyr hver (jeg: Meiserema). Det er soloarbeid, men vi undrer oss og jobber mye med form. Love it!