Kristine Haugland

Meny

Prosjekter

FortellerLab Oslo

Vi er et arbeidsfellesskap bestående av nå tre scenefortellere, som utforsker egen kunstneriske praksis. FortellerLAb Oslo er nå bestående av Tjodun Felland, Sara Birgitte Øfsti og Kristine Haugland FortellerLAb Oslo (FLO) bygger videre på Øfsti/Vestre/Haugland sitt tiårige arbeid (2010-2020). Vi definerte fire områder vi fremdeles mener vi som utøvende fortellere bør være gode på: STEMME - TEKST - KROPP - RYTME - Vi leverer arbeidsvisninger og i prosjektene dveler vi ved formspråket og er i ytterkanten (og ofte over) grensen for det mange vil kalle fortellerkunst. For oss er det essensielt å sørge for rom til å teste, prøve og feile og er sikre på at det hever kvaliteten i vår kunstneriske praksis. Også som soloutøvere. Gjennom å samarbeide slik med scenekunstnere fra andre disipliner, utvikler vi også vårt vokabular og evne til å faglig diskurs. FLO produserer også forestillinger og reiser på skoleturneer med Kort fortalt, litterære klassikere. Vi har mangeårig samarbeid med Den kulturelle skolesekken og Litteraturfestivalen på Lillehammer. https://ofstivestrehaugland.no/?forestillinger=stort-for-sma

Grunnideen vår er å utvikle den enkeltes stil, repertoar og uttrykk gjennom å lære av andre kunstnere og jobbe jevnt og trutt. Det skal terping til får å skape nye vaner. Vi har definert fire områder for vår utvikling: stemme, kropp, rytme og tekst. Siden 2010 har vi særlig jobbet med vokalkunstner Ruth Wilhelmine Meyer, sanger og pedagog Elisabeth Anvik, danserne Guro Anna Wyller og Karen Høibakk Mikalsen, og dramatiker/regissør Toril Solvang.

Sammen har vi produksjonene Kort fortalt – klassikere, Kort fortalt – norske klassikere, Kort fortalt – feministiske klassikere (premiere 2020), Voluspå, Undertrykk – tar du imot når jeg faller, Smørbukkene, Avtrykk 1-3, og Kong Kødd. Vi fikk i 2014 støtte fra Norsk Kulturråd til prosjektet Brytninger; logikk, mening og forrykning, et forprosjekt om utvikling av nye scenekunstformer. I 2020 fikk vi igjen støtte til å skrive om arbeidet vårt, og publiserte i 2020 en essaysamling med Hedda Fredly som redaktør.

Følg gjerne vår blogg der vi lufter tanker og deler av vår praksis og ting vi har på hjertet. Se www.scenefortelling.no .

Vil du se bilder og lese mer om arbeidet vårt, finner du ØVH her: http://ofstivestrehaugland.no/